Vores mission er at skabe bedre bilister,
sikker trafik og miljørigtig kørsel

Alkohol og kroppen

Alkohol påvirker forskelligt fra gang til gang. Hvor høj promillen bliver, afhænger nemlig af flere faktorer. Som hovedregel kan mænd tåle mere alkohol end kvinder. Mænds større muskelmasse indeholder mere væske, som alkoholen kan fordeles i. Og derfor bliver mængden af alkohol i blodet mindre. Drikker en kvinde på 60 kg. ligeså meget som en mand på 100 kg., får hun dobbelt så høj promille.

Faktorer, der er afgørende for, hvordan alkohol påvirker dig

Sådan påvirker alkohol din krop
Promille Påvirkning
0,2:   Med en promille mellem 0,2 og 0,5, får dine øjne sværere ved hurtigt at fokusere og omstille sig fra lys til mørke.
0,5:   Med en promille mellem 0,5 og 0,8, er din evne til på �n gang at opfatte situationer og samtidig udføre præcise bevægelser blevet dårligere. Dit øjes synsvinkel er også indsnævret.
0,8:   Med en promille mellem 0,8 og 1,0, har du en nedsat koordinationsevne, og du vil også få en længere reaktionstid.
1,0:   Med en promille mellem 1,0 og 1,5, har du en svækket opmærksomhed og koncentrationsevne. Du får også symptomer på træthed og nedsat balance- og bevægelsesevne.
1,5:   Med en promille mellem 1,5 og 2,0, har du forringet bevægelsesevne og talebesvær. Centralnervesystemet har fået nok � og maven sikkert også.
2,0:   Med en promille mellem 2,0 og 3,0, har du symptomer på forgiftning. Din selvkontrol er helt væk.
3,0:   Med en promille mellem 3,0 og 4,0, kan du ikke kontrollere din urinblære. Der er også risiko for at du bliver bevidstløs.
4,0:   Med en promille større end 4,0, er du bevidstløs og i livsfare.
Forbrænding og promille for en genstand


Køreelev
Du får ubegrænset adgang til undervisning og teoriprøver
Fra kr. 49,-
Generhverver
Hvis du har fået frataget kørekortet, og du skal bestå teoriprøven igen
Fra kr. 49,-
Alle bilister
Vil du blive en endnu bedre bilist?
Test dig selv og undgå klip i kørekortet